logo

Digital 
Creative 
Development.

Contentstrategie.
De juiste boodschap
voor het juiste moment

Veel mensen maken hun keuzes tegenwoordig online. Het is daarom goed om jouw potentiële klanten te voorzien van relevante informatie. Een perfecte afstemming tussen vraag en aanbod zorgt tenslotte voor meer conversies. Een contentstrategie is hierbij van groot belang. Wij helpen om jouw diensten en producten te vertalen naar de juiste boodschap voor het juiste moment.

Wat is een contentstrategie?

Met een contentstrategie ben je veel beter in staat om jouw potentiële klant mee te nemen in jouw verhaal. Het plan bevat verschillende vormen van content. Door deze op het juiste moment, met de juiste boodschap en op het juiste kanaal te publiceren, ben je beter in staat om jouw doelstellingen te bereiken. Zo kan een contentstrategie zorgen voor meer bezoekers en meer verkopen via de website.
Ja, dat wil ik!

Welke voordelen geeft een contentstrategie mij?

Een contentstrategie kun je zien als een groeiplan. We zetten een aantal voordelen op een rij die een contentstrategie jou op de langere termijn kan opleveren.
Je autoriteit op jouw vakgebied groeit
Meer kwalitatieve content zorgt voor meer bezoekers, meer vertrouwen en uiteindelijk ook meer autoriteit op jouw vakgebied.
De naamsbekendheid van jouw merk wordt vergroot
Beter gevonden worden op specifieke zoekwoorden zorgt voor meer bezoekers. En meer bezoekers zorgt voor een betere naamsbekendheid.
Een contentstrategie geeft richting
Als je weet wat je moet doen, geeft dat richting voor iedereen binnen jouw organisatie. Je kunt routines ontwikkelen en marketingmedewerkers makkelijker aansturen. Door de strategie te implementeren in jouw bedrijfsprocessen zorg je bovendien voor continuïteit.
Aantal bezoekers, klantenbinding en verkoop groeit
Het heeft alleen nut om content te produceren waar potentiële klanten ook daadwerkelijk op zitten te wachten. Dus deel jij content waarvan je weet dat er maandelijks veel mensen naar zoeken? Dan zorgt dat uiteindelijk voor meer bezoekers en andere meetbare doelstellingen.
Content is blijvend en daardoor een goede investering
In tegenstelling tot online adverteren is content een blijvende investering. Hiermee kun je ook op de langere termijn potentiële klanten overtuigen van jouw aanbod.

Wat leveren wij in een contentstrategie?

Kort gezegd: wij leveren een plan waarmee jij aan de slag kunt. Ons contentplan is gericht op meer resultaat en consistentie. Voordat we tot zo’n plan komen, zijn er enkele stappen nodig die we samen doorlopen.

Onze stappen voor een goede contentstrategie

Bepalen van de doelstellingen
Het is belangrijk om vooraf een duidelijk doel voor ogen te hebben. Wat wil jij met jouw content bereiken? Zet die stip op de horizon, dan kun je vervolgens bekijken of jouw doel reëel is. Zorg ervoor dat jouw doelen meetbaar en tijdgebonden zijn.
Bepalen van jouw positie en doelgroep

Het is belangrijk om te weten wat jouw positie in de markt is en wie jouw concurrenten zijn. Naast positionering is ook de doelgroep van belang. Voor wie creëer jij de content? Dit kun je achterhalen met een kwalitatief onderzoek. In een online marketing analyse bekijken we de behoeftes van jouw potentiële klanten, het volume van deze doelgroep en jouw positie en concurrenten.

In kaart brengen van jouw product of dienst

In een gezamenlijk sessie bespreken we jouw product of dienst. Daarbij zetten we de belangrijkste kenmerken van jouw product of dienst uiteen. We bespreken onder meer de volgende punten:

  • Wat is het probleem dat jouw product/dienst oplost?
  • Waarom zou een potentiële klant aandacht besteden aan jouw product/dienst?
  • Wat is het bewijs dat het werkt?
  • Waarom kiest een klant voor een product/dienst van jou – en niet van de concurrentie?
Bepalen van contentvariaties en publicatiekanalen
Wanneer we welke informatie tonen, dat hangt af van de fase waarin een potentiële koper zich bevindt. Met behulp van een schematische weergave brengen we het hele aankoopproces in kaart. Vervolgens bepalen we wanneer we bepaalde content communiceren, en via welke publicatiekanalen.
Opstellen van het uiteindelijke contentplan

De contentstrategie leidt uiteindelijk tot een concreet contentplan. Hierin staat beschreven hoe alle content tot elkaar in verhouding kan staan. In het plan komen onder meer onderstaande vragen aan bod.

  • Hoe kunnen marketingmiddelen beter op elkaar afgestemd worden?
  • Welke funnels kunnen we opzetten?
  • Hoe kunnen we de werkzaamheden opnemen in bestaande bedrijfsprocessen?
  • Wat heeft prioriteit?

Wil jij serieus aan de slag met je content? 

Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.
MAAK EEN AFSPRAAK

Veelgestelde vragen

Schrijven jullie al mijn teksten?
Nee, het schrijven van teksten is geen onderdeel van een contentstrategie. Je ontvangt wel een overzicht wat de verschillende teksten inhoudelijk zouden moeten bevatten. We kunnen overigens wel teksten voor je laten schrijven. We hebben diverse copywriters in ons netwerk, met wie wij kunnen lezen en schrijven.
Moet ik mijn website aanpassen voor deze nieuwe content?
Dat hangt af van de huidige sitemap en de mogelijkheden om content te creëren. Is het nu bijvoorbeeld lastig om een FAQ, bericht, checklist of andere nieuwe content op je website te plaatsen? Dan kan het verstandig zijn om wat aanpassingen te doen.
Kan ik zelf aan de slag met het contentplan?
Zeker, vooral als je zelf in staat bent om goede content te produceren. Zo niet, dan kunnen wij je daarbij helpen.
Ik heb een eenmanszaak. Is jullie contentstrategie dan wel geschikt voor mij?
Dat is het zeker. Juist als eenmanszaak of MKB-bedrijf kun je wel wat ondersteuning en advies gebruiken. Jouw tijd is immers kostbaar. Met een goed doordachte contentstrategie kun je zorgen dat jouw tijdsinvestering meer oplevert.
Kunnen jullie ook content voor mij maken?
Ja, hier kunnen we je ook bij helpen. Neem contact op voor de mogelijkheden.
chevron-down