Adverteren op Social Media

Wil je adverteren op de grootste socialmediakanalen, zoals Facebook en Instagram? Social Media adverteren voor jouw merk of bedrijf werkt pas goed met de juiste strategie. Online marketing- en reclamebureau Parel & Moer kan je hierbij helpen.

Adverteren op Social Media? Met de juiste strategie op Facebook en Instagram

Adverteren op Facebook en Instagram kan zeer effectief zijn om jouw doelstellingen te behalen. Op diverse manieren kun jij Facebook en Instagram adverteren inzetten om jouw doelgroep te vergroten. Zo kun je onder andere meer verkopen uit catalogus, leads genereren of zorgen voor meer naamsbekendheid. Met adverteren op Social Media kan elk bedrijf online groeien. Wil je weten welke strategie het best bij jou past?

 

Get social

De juiste boodschap aan het juiste publiek op de juiste tijd. Daar gaat het om!

let’s meet >

Hoe werkt adverteren op Social Media?

Als je wil adverteren op Social Media bieden Facebook en Instagram zeer goede targeting mogelijkheden. Doordat veel mensen gebruikmaken van deze netwerken, worden er ook veel data verzameld. Deze data kun jij gebruiken om precies die doelgroep te benaderen waar jij naar op zoek bent. Zo kun je bijvoorbeeld moeders met peuters uit NoordHolland benaderen die geïnteresseerd zijn in yoga. Hierdoor is het mogelijk om jouw communicatieboodschap gericht af te stemmen en om relevant te zijn voor jouw doelgroep.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Meer conversie

Wil je meer relevant verkeer naar jouw website? Of meer conversie? Afhankelijk van jouw doelstellingen bouwen we een campagne op. Eerst bepalen we de strategie, vervolgens richten we de campagne zo in dat de juiste boodschap aan de gewenste doelgroep wordt getoond.

Lokaal adverteren

Heb jij dit weekend Sale? Of een andere interessante lokale boodschap? Met Facebook en Instagram kun je ook lokaal adverteren. Zo bereik je een grotere groep lokale mensen die nog geen klant bij je zijn.

Remarketing

Met remarketing kun je mensen bereiken die bijvoorbeeld al eerder je website hebben bezocht. Zo kun je je doelgroep verder finetunen en je boodschap beter afstemmen op geïnteresseerden. Remarketing is een essentieel onderdeel als je goede resultaten wilt behalen.

Meer naamsbekendheid

Wil je jouw merk onder de aandacht brengen bij een grote groep mensen? Met Facebook en Instagram kunnen we een advertentie zo opstellen dat jouw bereik wordt vergroot en jouw boodschap top of mind blijft.

Leads genereren

Geef je doelgroep eerst iets waardevols! Na het opgeven van een e-mailadres ontvangt de geadresseerde bijvoorbeeld een must have whitepaper per mail. Zo bouw jij een kwalitatieve database op met potentiële klanten. 

Account set-up

Het opzetten van een bedrijfsmanager account voor Facebook en Instagram kan een uitdagende klus zijn. Naast het installeren van een Facebook pixel op je website, kunnen we deze zo configureren dat jij er in de toekomst de gewenste informatie uit haalt.

Social Media advertenties optimaliseren voor een beter resultaat

Een campagne op Facebook en Instagram werkt pas écht goed als je continu blijft optimaliseren. Door te monitoren en af en toe kleine slimme verbeteringen aan te brengen, halen we het maximale uit jouw budget. Elke maand ontvang je een rapport van Parel & Moer. Zo heb je een goed overzicht van de prestaties van jouw campagne.

Wat kost adverteren op Facebook en Instagram?

Bij Facebook en Instagram betaal je wat je zelf wilt uitgeven. Zo kun je al een advertentie starten vanaf € 5 per week. Het aantal views of het aantal clicks bepaalt uiteindelijk hoeveel mensen er in contact komen met jouw advertentie. 

De kosten voor het adverteren op Facebook en Instagram kunnen overigens per branche verschillen. Gemiddeld zijn de kosten per klik (CPC) ongeveer € 0,70 en de kosten per 1000 weergaven (CPM) ongeveer €5.

Mensen die al eerder in contact zijn gekomen met jouw website, kun je bereiken met een remarketing campagne. Dit zorgt voor een veel lagere CPC. Daarom is dit een essentieel onderdeel van een effectieve marketingstrategie.

 

Waarom online marketing advies van Parel & Moer?

  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Up-to-date vakkennis
  • Netwerk van specialisten
  • Brede en specialistische marketingkennis
  • Eén aanspreekpunt